Stimulans for økt læring i hverdagen

Bruk av historier

Bruk av historier

Bruk av historier

1024 683 Kompetanseunion

Historien nedenfor viser at det er mange måter å gi stimulans til økt læring i hverdagen. Det trenger heller ikke å ta så lang tid!

En gammel mann bodde alene i et lite hus på landet. Bak huset lå en liten hage der han pleide å dyrke poteter. Han ønsket å grave opp jordstykket for å sette potetene, men han var blitt så gammel og skrøpelig at ryggen hans ikke tålte det tunge arbeidet. Hans eneste sønn satt i fengsel, og han hadde ingen andre som kunne hjelpe ham.

Han skrev til sønnen sin for å dele sine frustrasjoner:

”Kjære sønn, jeg blir eldre og skrøpeligere for hver dag som går. Det ser ikke ut som om jeg får satt potetene i år, for jeg klarer ikke å grave opp hele hagen alene. Hadde du vært her, vet jeg at jeg ville fått den hjelpen jeg trenger. Jeg tenker på deg og savner deg. Din far.”

Kort tid etter fikk den gamle mannen svar fra sin sønn:

”I himmelens navn, pappa, hva du enn gjør: ikke grav opp hagen! Det er der jeg gjemte alle våpnene!”

Neste morgen dukket et dusin FBI-agenter og lokale politifolk opp. De holdt på hele dagen med å grave opp hagen, men da kvelden kom hadde de ennå ikke funnet noe.

Den gamle mannen var forvirret. Han skrev et nytt brev til sønnen, fortalte hva som hadde skjedd, og lurte på hva han skulle gjøre nå. Svaret fra sønnen lød:

”Sett i gang med å plante potetene, pappa. Det var det beste jeg kunne gjøre for deg herfra.”
Preferanser

Her kan du endre instillingene på tredjeparts leverandører. Vi gjør oppmerksom på at endring av disse innstillingene kan forverre din brukeropplevelse på våre sider.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Våre nettsider bruker cookies for at brukeropplevelsen skal være best mulig for våre besøkende. Ved å klikke ok godtar du våre vilkår for bruk av siden.