Om Kompetanseunion

I 1988 startet Annar Aasheim Kompetanseunion med 4 erfarne og spesielt dyktige prosesskonsulenter.

Vi har i alle år siden vært en union, et nettverk med dyktige, utvalgte konsulenter. Vårt mål er å være ditt naturlige valg for å hente inspirasjon, metoder og verktøy som bidrar til positiv utvikling – for deg selv og din virksomhet. Vi fungerer som en helt nøytral formidler av inspirerende ressurspersoner.

En telefon til oss, og du har tilgang til Nordens ypperste konsulenter innen organisasjonsutvikling, kursledelse og foredragsholdere.

Hva vektlegger vi?

1. Å skape god læring

En godkjent konsulent har i tillegg til god og variert utdannelse og yrkeserfaring, vist i praksis at han/hun har lyktes som konsulent i virksomheter med ulike kulturer. Dessuten har vi jevnlige Konsulentsmier hvor vi deler erfaring og utvikler hverandre. Dette har blant annet ført til at vi har utviklet  Forutsetninger for å skape god læring – og en verktøykasse med over 150 ulike praktiske og velprøvde metoder/verktøy. Denne myndiggjørende arbeidsmetoden sørger også for at deltakerne kan prestere mer med mindre stress. Årsaken til det er at de lærer hvordan de kan unngå å kaste bort energi på unødvendige stress. De lar seg ikke så lett styre av autopiloten.
Se: Hva er egentlig myndiggjøring?

2. Velprøvde metoder og verktøy

I mangel på alternativer til tradisjonelle undervisningsmetoder, blir deltakerne ofte passivisert, med påfølgende dårlige resultater.Hos oss i Kompetanseunion skjer ikke dette. Gang på gang får vi tilbakemeldinger som forteller at metodene vi bruker, skaper engasjement og konsentrasjon hele tiden. God variasjon, humor og praktiske løsninger gjør at deltakeren blir ansvarliggjort til å ta lærdommen i bruk.

3. Riktig konsulent til rett oppdrag

Per Gunnar Borhaug har som administrerende direktør benyttet Kompetanseunion i to ulike bedrifter gjennom en årrekke. Han skriver følgende om Kompetanseunion sine prosesskonsulenter:

” I tillegg vil jeg fremheve Annars store nettverk av andre bidragsytere og hans ydmyke holdning i forhold til å dra med seg andre rådgivere når han mener det tjener situasjonen. Vi har nok benyttet 7-8 andre ressurspersoner i Annars nettverk i ulike samlinger jeg har hatt gjennom årene”

Vårt team

Annar Aasheim
Foredragsholder, Prosesskonsulent, Forfatter og Kursholder

Annar Aasheim er gründer og daglig leder i Kompetanseunion as. Han har jobbet i over 25 år med organisasjon- og lederutvikling, og har sin faglige bakgrunn som ingeniør, markedsfører og bedriftsøkonom. Han har vært medlem av styret for Action Learning Foreningen i Skandinavia, og forfatter av boka “Inspirasjon i hverdagen”.

Annar har sine spesialområder innen:

  • Leder og organisasjonsutvikling
  • Presentasjonsteknikk og retorikk
  • Effektivisering av møter og team
  • Konflikthåndtering
  • Forhandlingsteknikk

Annar er kjent for sin “annarledes” formidlingsmåte. Her blir ikke teoristoffet “forelest” på tradisjonell måte, men bearbeidet slik at deltagerne i størst mulig grad blir aktive og involvert. Han har fått prisen som den beste foreleseren blandt flere 100.

Bli nærmere kjent med de utvalgte konsulentene i unionen

Espen Ørland
Foredragsholder

Omtale av Espen Ørland

Takket være at Espen selv har opplevd livets opp og nedturer, holder han foredrag hvor deltakerne får en sjelden praktisk innsikt i hvordan bli en bedre utgave av seg selv. Han har gjennom de siste 20 år i mange bransjer, fått mange til å forstå at livet er som berg og dalbane. Tenk hvor kjedelig det hadde vært hvis banen bare hadde gått oppover?!

Det handler om å bruke sine utfordringer i livet til noe positivt. Espen gir oss mange konkrete tips. Det kan være som privatperson, lærer, leder eller som mor og far.

Eksempler på foredrag som passer alle:

«Selvinnsikt. Det året jeg mistet jobben, men fant meg selv!»

VIKTIG: Alle foredragene tilpasses den aktuelle situasjonen.

Ragnhild Nilsen, cand. Musicae, M.A
Forfatter, kurs- og foredragsholder

Ragnhild veileder flere av Norges fremste ledere i retorikk og kommunikasjon. Hun er den norske forfatteren som har skrevet flest bøker innen ledelse og selvutvikling. I 2010 ble hun tildelt Cultura-prisen for sitt arbeid med fairtrade og etisk bomull.

Ragnhild Nilsen regnes som en av Norges fremste kurs- og foredragsholdere. Hun har utviklet en rekke anerkjente kurs innen kommunikasjon, kroppsspråk og stemme, forhandlingsteknikk, selvtillitstrening og retorikk. Ragnhild er leder av nettverket GlobalFairTrade og en av grunnleggerne til det akademiske nettverket Human Dignity and Humiliation Studies og World University for Dignity. Hun sitter også i styret til det arabiske universitet i Egypt: University for Sustainable Development

Ragnhild har skrevet 14 bøker som er solgt i nærmere 300 000 eksemplarer. Boken Rovdyr – en thriller om moderne psykologi, ble nominert til pris for beste fagbok for ungdom i Frankrike i 2001.

I vår nettbutikk finner du bøkene” Du er forandringen” og” Talekunstens 12 hemmeligheter”.

Kjøp boken her

Thomas Sewerin
Prosesskonsulent og Foredragsholder

Thomas Sewerin har arbeidet med undervisning og konsultasjon innenfor lederskap, gruppe- og organisasjonsutvikling i mer enn 20 år. Han har erfaring fra mange bedrifter og bransjer både internasjonalt og i Sverige, fra universitetsmiljøet og andre offentlige organisasjoner som helsesektoren og kommuner. Det viktigste interesseområdet akkurat nå er koblingen mellom gruppedynamikk og strategiske utfordringer i ledergrupper, og veiledningsprosesser – i forsknings- og andre profesjonelle miljøer. Thomas tar nå en doktorgrad innen dette feltet.

Thomas Sewerin har skrevet flere bøker om kreativitet, gruppeutvikling og om coaching.

Se hjemmeside

Arve Evensen
Prosesskonsulent og Foredragsholder

Arve startet sin karriere som urmakermester i Lillestrøm tidlig på 80 tallet. Han var da 4. generasjon urmaker i familien. Etter alvorlig sykdom på midten av 90 tallet, begynte Arve som privat student hos Psykoterapeut David Kvebæk i Lillestrøm. Dette resulterte i et nært og godt samarbeid i mange år. David er kjent i det psykologiske miljøet som en av byggeklossene på Modum bad, og far til tenkesettet om myndiggjøring og forståelsen av vår selvfølelse. David har mange år bak seg som terapeut, team- og lederutvikler, og gjort mange snuoperasjonen I kjente norske bedrifter.

Arve etablerte i 1996 en arena for leder- og teamutvikling på Maarud Gård med skogen som viktig «klasserom». Dette var det første opplevelsesbaserte læringssenteret i Norge med høydebane og teamøvelser for trening av ledere og team. Mange norske og internasjonale selskaper har deltatt.

Eksempler: SAS, Gjensidige, Elkjøp, Lefdal, Elgiganten Sverige og Finnland, Siemens Norge, Allkopi AS, Universal Norge, Toyota Norge, Skedsmo og Hitra Kommune, Unicon AS med sammenslåing og ny kultur med trenings-samlinger over 6 måneder. Dessuten har Psykologi tjenesten i Østfold og ILA landsfengsel deltatt. På ILA var oppgaven å bygge ny kultur i forvarings avdelingen hvor dypere forståelse av mellommenneskelig atferd sto sentralt.

Over 3000 personer har deltatt med norsk eller engelsk som undervisnings-språk.

Arve har utviklet en unik forståelse av lederskap og team, og guider medarbeidere og ledere slik at teoriene blir synlige på en lettfattelig og tankevekkende måte.

Flere bedrifter har engasjert Arve år etter år, fordi temaet selvfølelse og et myndiggjort tenkesett skaper endringslyst og økt engasjement. Med tilhørende redusert sykefravær og gode økonomiske resultater.

Arve er sertifisert i Kvebæk skulptur teknikk, og er senior konsulent hos oss. Sammen med Kjell Arild Tiltnes vant han RETAILPRISEN (Kreativt Forum) for «Årets beste internmotivasjons-kampanje» for Strømmen Storsenter, som nå er Norges største kjøpesenter.

Typiske oppdrag kan være:

Lederutvikling

Team trening

Foredrag

Inspirasjon

Samliv og utbrenthet

Vanlige tilbakemelding fra deltakere:

«Arve blander både foredrag og aktive øvelser som gjør det hele veldig inspirerende».

Aja Humm
Mental trener og Musiker

Aja Humm innehar den unike kombinasjonen proff fiolinist og næringslivscoach. Som foredragsholder stimulerer hun publikum til å se noe nytt og transformativt.

Hun skaper ekte engasjement fra innsiden og ut, deler raust med egne erfaringer og har en positiv og inkluderende stil. Dette fører til at deltakerne slapper av og kommer i den beste tilstanden for læring og ny faglig input.

Hun har en Mastergrad fra Amsterdam, er grunnlegger av www.tuneinlabs.com og har en populær Podcast om hva som ligger bak varig indre og ytre suksess. Du finner Suksesspillen på iTunes/Podbean.

Hennes mål er at det som deles, er nye, varige innsikter og opplevelser, som hjelper menneskene i bedriften/organisasjonen til å nå sine mål og samtidig ha det bra med seg selv.

“Aja opens up doors to self-understanding and what really matters in life, how we can use these tools everyday personally and in business to be successful. She guides you how to put it in to action and to make it happen” -André Ringquist, Partner Nordic Real Estate Investment Managers.

Øyvind Thorvaldsen
Prosesskonsulent, Motivator og Foredragsholder

Øyvind Thorvaldsen er daglig leder i Medvind. Han har vært selvstendig konsulent siden 1992 med oppdrag knyttet til leder og medarbeiderutvikling, kultur og organisasjonsutvikling, coaching, kommunikasjonstrening og konflikthåndtering på alle nivåer i organisasjonen.

Kompetanse innen skreddersydde og deltakerbaserte læringsprosesser som sikrer involvering, medvirkning, ansvar og eierskap i utviklingsarbeidet. Erfaring med nyskaping og etablererprogrammer.

Øyvind har også en master innen pedagogikk, skoleutvikling estetiske fag, drama og prosjektledelse.

“Som leder vil jeg nå modellere selvledelse. Jeg vil oppmuntre til selvdefinerte mål og motivere til fremvekst av positive tankemønstre.”

Egil Søby
Motivator og Foredragsholder

Egil Søby er en av de beste motivatorene i Norge og snakker om motivasjon, inspirasjon, begeistring, bedre prestasjoner, lederskap og markedsføring av din bedrift. Egil Søby har jobbet med mange av de fremste bedriftene i Norge og tilbyr presentasjoner som er spesielt tilpasset dine behov og utfordringer.

Flere enn hundretusen mennesker har hørt Egil Søby, og flere tusen bedrifter og foreninger har benyttet hans tjenester de siste 40 år.
Foredraget” Begeistring gir resultater – det sitter mellom øra” er absolutt å anbefale!

Egil Søby skreddersyr foredrag/seminar slik det passer din bedrift/forening. 1, 2, 3 timer eller full dag.

Ole Jonny Brattum
Prosesskonsulent og Foredragsholder

Ole Jonny Brattum har i over 30 år arbeidet som personal-/organisasjonsdirektør i Toyota. Han har i denne perioden vært en viktig bidragsyter inn i de interne utviklingsprosessene ovenfor personalet generelt, og ledertrening spesielt.

Norsk Kundebarometer har eksistert i 19 år, og i 16 av disse har Toyota vært blandt topp 3 – og hele 6 ganger som nr.1! Ole Jonny har hatt en sentral rolle i denne suksessen!
I 26 år samarbeidet Toyota med David Kvebæk – myndiggjøringsfilosofens ”far”. Et samarbeid hvor hovedfokus var å operasjonalisere denne filosofien inn i en lederhverdag hos Toyota.

Gjennom sine foredrag og bedriftsinterne temadager, vil Ole Jonny på en praktisk og jordnær måte dele sin erfaring om hvordan Toyota utviklet sin bedriftskultur ved å fokusere på en myndiggjørende holdning, språk og arbeidsmetoder – både hos ledere og medarbeidere.
Vi anbefaler Ole Jonny på følgende teamer:

  • Myndiggjøring – grunnleggende teori og begreper
  • Myndiggjort opptreden – holdninger og språk
  • Myndiggjørende arbeidsmetoder
  • Krevende samtaler – gjennomført på en myndiggjort og myndiggjørende måte
  • Mindfulness – å være til stede når det gjelder!

Ole Jonny skreddersyr sine foredrag/seminar slik at det passer din bedrift/forening best. 2 til 3 timer eller full dag.

Samarbeidspartner

Maze Feedback AS

Med Maze-metoden får du en unik statistisk innsikt i hvilken del av din beste praksis som vil forbedre dine KPI mest. Detaljert og individualisert innsikt, feedback og beste praksis-atferd gjør det mulig å redusere variasjonen i prestasjonen i din virksomhet. Dette gjøres i stor skala og vil føre til bærekraftig endring og forbedring over tid.

Se hjemmeside
Preferanser

Her kan du endre instillingene på tredjeparts leverandører. Vi gjør oppmerksom på at endring av disse innstillingene kan forverre din brukeropplevelse på våre sider.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Våre nettsider bruker cookies for at brukeropplevelsen skal være best mulig for våre besøkende. Ved å klikke ok godtar du våre vilkår for bruk av siden.