Norge har mange ildsjeler - men vi trenger flere!

For å vise vår takknemlighet til de ildsjelene vi allerede har – og stimulere til innsats fra flere, vil vi på den årlige Delfi-konferansen gi ut en pris.

Hvem blir tildelt Delfi-prisen?

Lyrikeren, Sigmund Mjelve forteller at flua flyr mot vinduet fordi den er uvitende om at det er forskjell på gjennomsiktighet og gjennomtrengelighet. Derfor stanger den mot vinduet helt til den dør. Hadde den forstått at det finnes harde, gjennomsiktige ting som er ugjennomtrengelig, hadde det gått bra!

Oppmerksomheten må rettes mot de fastlåste mønstrene, der vi ureflektert gjentar oss selv til ingen nytte. Det er det dessverre mye av. Tenk hvis vi kunne brukt denne energien til å lære av situasjonen og endre atferd når vi ikke lykkes? Vi trenger flere som går foran og viser vei!

Delfi-prisen gis til den personen eller organisasjonen som har bidratt mest til at samfunnet vårt utvikler seg i denne retningen. Det kaller vi det myndiggjorte samfunnet.

Din begrunnelse?

Din begrunnelse bestemmer du. Her finner du likevel noen særpreg for en ildsjel – en myndiggjort person. Han/hun særpreges av å være:

  • Selvstendig – tenker selvstendig og lar seg ikke påvirke av andre som en værhane. Er ikke bare seg selv, men også den beste utgaven av seg selv
  • Empatisk – går inn for å lytte og vise respekt for andre menneskers tanker og følelser. (Selv når det er uenighet)
  • Ansvarlig – tar ansvar for å lede seg selv til det beste for seg selv og andre, også samfunnsmessig
  • Konfliktløser – uten at en blir vinner og en taper

Har du andre kriterier, kom gjerne med dine forslag. Dersom ditt forslag blir vinneren av prisen – vil også du motta Nominasjonsprisen – samt gratis deltakelse på Delfi-konferansen!

Vi mennesker oppfører oss som flua enkelte ganger. Vi bruker samme metode gang på gang selv om den ikke virker. Som flua; mer av det samme i stedet for å ta en annen metode i bruk.

Vi burde tenkt: Fremgangsmåten jeg har brukt, virker ikke. Da må jeg finne en annen metode.

Delfi-konferansen vil bli arrangert i løpet av 2021 i Oslo og Stavanger – så snart muligheten åpner seg igjen.
Preferanser

Her kan du endre instillingene på tredjeparts leverandører. Vi gjør oppmerksom på at endring av disse innstillingene kan forverre din brukeropplevelse på våre sider.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Våre nettsider bruker cookies for at brukeropplevelsen skal være best mulig for våre besøkende. Ved å klikke ok godtar du våre vilkår for bruk av siden.