Handlekurv (0)  |  Til kassen
   
  Mulighetene er som soloppganger. 
Dersom man drøyer for lenge, 
vil man gå glipp av den 
   
Nyheter Share on Facebook  Share on Twitter  Share on Google+
Kjenn dine tidstyver! 
I dette heftet har vi beskrevet de største tidstyvene, og hva du kan gjøre for å bli kvitt dem. Ineffektive møter, brutte avtaler, er noen av tidstyvene som beskrives med løsning. Les mer


TIPS TIL DINE MØTER
Dette tipset har vi mottatt fra Roar Vigedal Osmundsen, redaktør for Søgne og Songdalen Budstikke:

Ofte er det de ekstroverte egenskapene som verdsettes, i alt fra stillingsannonser hvor det bes om utadvendte regnskapsførere til sultne selgere. Min erfaring er at de introverte er utrolig viktige på en arbeidsplass, både for miljøet generelt og arbeidsholdning, men også i møter.
De utadvendte tar styringen, prater og kommer med innspill. Som møteleder har jeg ofte vært nøye med å finne de innadvendte og gi dem spesifikke oppgaver; passe på hva som skal være tidsfrister og hvem som er ansvarlig bl.annet. Dette er viktige oppgaver.
I brainstorming er det lurt og la folk jobbe hver for seg først, og så være nøye på å la de introverte få ordet først. Ofte er de flinke observatører og kommer med noen håndfast som driver diskusjonen fremover. Og så er det en måte og sørge for at de i det hele tatt kommer til ordet før de utadvendte tar over styringen. Men; sørg for at de innadvendte får beholde ordet og at de ikke de entusiastiske tar ordet fra vedkommende, og fører samtalen opp i de øvre luftlag.

Hvordan øke engasjementet hos dine medarbeidere?

En deltager på et av våre ledertreningsprogram, ønsket å se og oppleve sitt selskap fra en medarbeiders perspektiv. Hva ble resultatet?

Lederen opplevde at det han trodde fungerte bra - ikke fungerte. Og hvis det fungerte bra - fungerte det ikke slik han trodde?! Han fikk oppjustert sitt syn på medarbeiderne, og samtidig nedjustert sitt eget perspektiv.
Han ble oppfattet som mer empatisk og mer menneskelig i medarbeiderens øyne - en viktig egenskap hos en leder.

Dette er en av de viktigste erkjennelsene bak ENGIN samtalen - ENGasjementINdeksen.
Les mer


Prokasting?!
De fleste av oss tenker sikkert: Hva er det?
Du kjenner kanskje ikke til ordet, men alle kjenner til fenomenet - Prokasting er fagordet for aktiv utsettelse.
Det er det vi gjør når vi utsetter en viktig jobb ved å gjøre noe annet – gjerne noe som er mindre viktig.

Les mer

Dagens møteformer - et hinder for produktiviteten?
I en større bedrift mente over 94% av de spurte at det var for mange møter. Kanskje er ikke antall møter det største problemet. Hva med kvaliteten på gjennomføring av møtene?
På vedlagt link finner du et tips til hvordan du kan evaluere dine møter. Du som møteleder vil få tips til hvordan du kan forbedre dine møter, i tillegg til at deltagerne bli mer ansvarlig og bevisst sitt bidrag til gode møter. Vi er sikker på at effekten blir stor! 
Møtenes Folkeskikk

Drep meg herre konge, men ikke med Power Point

Guy Kawasakis sier at 99 % av alle PowerPoint presentasjoner er elendige. Og jeg er dessverre enig.
PowerPoint må først og fremst sees på som et meget godt
hjelpemiddel. Det er du som skal overbevise dine tilhørere med ditt budskap, og ikke minst din evne til å bruke de 10 bud.
Les mer her

Gullkorn-konkurranse

Vil du være med å stemme frem Norges beste gullkorn?
Les mer her


    Copyright © Kompetanseunion a.s | Telefon: 481 40 236 | Email: post@kompetanseunion.no | Sinsenveien 41, 0585 Oslo